2016. július 16., szombat

Polgármesteri kérdezz-felelek 2.rész



Nem túl régen meghirdettük a "Polgármesteri kérdezz-felelek" című rovatot, amelyben Polgármester úr válaszol a felmerülő kérdésekre, rövid időn belül újabb három kérdés érkezett. Itt a második rész, ez lett belőle:



Szabó Ferencné kérdése a következő volt:
„Szeretném megkérdezni Polgármester Urat, hogy a Kaszás utcát mikor fogják szilárd útburkolattal lefedni? Télen, amíg fagyos a föld és nem tudja elnyelni az olvadó hó vízét, vagy ha több napon keresztül esik az eső bokáig lehet a sárban járni.”

Tisztelt Szabó Ferencné!

Nem tudok önnek és az utca többi lakosának olyan ígéretet tenni, amelyben pontos dátumot jelölnék meg. Eddig is folyamatosan kerestük a forrásokat és ezt továbbra is fontos feladatnak tartjuk, az útépítésre, felújításra. A már elkészült utcák mellett szeretnénk még több utcát aszfaltozni a következő években, azonban, hogy mikor és melyik utca kerül felújításra, azt a képviselő-testület fogja meghatározni, figyelembe véve az utca használatát és állapotát. Hozzáteszem, hogy mindent elkövetek személyesen is, hogy egyre több és több utcánk kapjon aszfalt burkolatot.


Kiss Imre kérdése:
„Szeretném megkérdezni, hogy az Apaji útról hallottak, mely szerint az út felülete a Templomtól a megye tábláig felújításra kerül, az mikorra várható? (Már nagyon unom a zötykölődést.) A másik kérdésem, hogy az útfelületre mennyi garanciát kérnek, mivel a lakótelepen nemrégiben és harsányan átadott útfelület is kezd már tönkremenni?"

Tisztelt Kiss Imre!

Pontos dátumot nem tudok önnek mondani, hiszen a református templomtól a megyetábláig történő felújítást a Magyar Közút Zrt. Solti Üzemmérnöksége fogja koordinálni és kivitelezni. Önkormányzatunk a megyei TOP pályázatokból elnyert összeggel a templom és a városhatárt jelző tábláig tartó szakaszt fogja pénzügyileg finanszírozni, azonban, hogy a felújítás egységes legyen, ezt a támogatást a Magyar Közút Zrt. fogja elvégezni.


Szalai Péterné kérdése:
„Szeretném megkérdezni Polgármester úrtól, hogy a város központjában lévő buckákkal és a vízügyes dobozzal mi a tervük? Nem tudom, hogy ki tervezte azt oda (egészen biztosan ízlésficama volt.), de szeretném javasolni, hogy távolítsák el, ugyanis, nem igazán nyerte el a lakosság tetszését, valamint egyáltalán nem illik a főtér összképébe. Az a fényes alumínium lemezzel borított vízügyes doboz pedig egyenesen katasztrofális képet ad. Vagy csak én látom így?”

Tisztelt Szalai Péterné!

A „vízügyes doboz” a Bácsvíz Zrt-hez tartozik, minden ezzel kapcsolatos kérdést, kérést, nekik kell címezni. Annyit el tudok mondani, hogy az nem csak egy doboz, abban átemelő szivattyú működik, amely a szennyvíz-hálózat megfelelő működése szempontjából nagyon fontos. Ősszel tervezzük tujákkal körbeültetni, hogy szebb képet mutasson. Az említett buckák pedig a tervben szerepeltek, mára kiderült, hogy nem jól funkcionálnak, ezért a helyükre játékok fognak majd kerülni.


Végül többen kérdezték, hogy:
„A Vízköpő fiú, melynek feje vandálok áldozata lett megjavítható-e, vagy valamilyen formában visszakapja-e azt a város? Továbbá a tettesekről, azok büntetéséről mit lehet tudni?”

A megrongált szobor javítása folyamatban van, terveink szerint augusztusra már ismét üzembe tudjuk helyezni és újra látható lesz a helyiek számára becsben tartott Vízköpő fiú szobra. Annyit lehet tudni, hogy az elkövetőket a rendőrség előállította és ellenük eljárást indított, az ügy részleteiről természetesen csak a rendőrség adhat bármilyen információt. Sajnálatos, hogy ilyen eset megtörténhet és a szépülő városunk egyesek számára semmit nem jelent, csak a rombolással tudják magukat elfoglalni.



Amennyiben Te is kérdeznél valamit, ne habozz, küld el nekünk, megkérdezzük:  szentmiklosiszivargo@gmail.com

Polgármester úrnak pedig ezúton is köszönjük a válaszokat!



Fotó: Nava

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!