2016. augusztus 31., szerda

A mi szép kis városunk



…legalábbis annak kellene lennie, hiszen nem vagyunk egy metropolisz. Hány és hány alkalommal halljuk, hogy olyan a környezetünk, amilyenné tesszük, meg, hogy az embert az igényei alakítják. Igen ám, de ahhoz kell lenni minimális igénynek.



Az imént egy nagyon kedves földink juttatta el a szerkesztőségünkhöz az alábbi képet, melyen a Wesselényi utca egyik portája látható.
Sajnálatos módon a magunk nevében nem tudom, hogy mit tehetnénk, talán egyedül a cikk megírása az, ami eljuthat az illetékesekhez, hogy igenis lépniük kell az ügyben.
A képen látható szemétrakás a Földhivataltól, nem egészen 100 méterre található, de a központtól indulva sincs több 500 méternél. Éppen ezért érdekelne, hogy mi lenne, ha valami idetévedt turista találkozna ezzel, mi lenne a városképről kialakult véleménye? De még csak turistának sem kell lennie, elég, ha városunkban kíván letelepedni és ellátogat a Földhivatalba, valamint a közjegyzőhöz. Éppen a szomszédságában lévő ingatlan udvarát ábrázolja a fotó.
Szerintem könnyedén megtippelhető, hogy szeretett betelepülőnk sok időt nem tölt a városban, és úgy tűz innen el, mint akit puskából lőttek ki.
Biztosat nem tudok, de szerintem van Kunszentmiklós városának is illetékese, éppúgy, mint más településeknek, akinek az a feladata, hogy ezeknek a, <nevezzük> „végleteknek” a megoldását megtalálja, és az ügyben eljárjon.
Már csak azért is, mert hamarosan itt a fűtésszezon, és félő, nehogy arra rendezkedjenek be a lakók, úgy akarnak megszabadulni a felgyülemlett rongyoktól, hogy annál melegednek. Ki akar itt ruhafüstben élni? – meg amúgy is az rákkeltő, mindamellett pedig törvénytelen! Az állategészségügyi kockázatokról pedig már kár is beszélni...

Amennyiben egyetértetek a felvetéssel, kérlek benneteket, hogy osszátok meg minél többen, hogy eljuthasson az illetékesekig.


6 megjegyzés:

  1. A Petőfi ltp.A .épület kukáinál is hasonló a helyzet,pedig az orvosi rendelő közelében van!!!

    VálaszTörlés
  2. Szeretném megkérdezni ha pl ki szeretnék dobni 20 tört cserepet meg 15 törött téglát meg a házbol limlomot azt hol lehet Kunszentmiklos környékén?? Mert nem elég hogy van a strand mellett ūveg kidobo hely és a többi? Mi van a többi lommal? Valamikor volt lomtalanitás évente. Van még ilyen?

    VálaszTörlés
  3. Szeretném megkérdezni ha pl ki szeretnék dobni 20 tört cserepet meg 15 törött téglát meg a házbol limlomot azt hol lehet Kunszentmiklos környékén?? Mert nem elég hogy van a strand mellett ūveg kidobo hely és a többi? Mi van a többi lommal? Valamikor volt lomtalanitás évente. Van még ilyen?

    VálaszTörlés
  4. A TESCO háta mögötti biciklis út mellett is bizonyos illetők, mindig újra és újra telehordják szeméttel a bokrok alját. Az erre illetékesek talán ha kamera rendszerrel vagy szemét kommandó felállításával, vagy egyéb megoldással (van elég ember akinek nincs munkája ) felderítenék a károkozókat azt megköszönnénk.

    VálaszTörlés
  5. Nem egyenesen ide vágó téma:Szomorú,hogy a központban nincs egy nyilvános illemhely.Az emberek,/felnőttek és gyerekek egyaránt/az Áruház mögé,vagy a parkba szaladnak,hol kicsi,hol nagy dologra.Jó lenne valami megoldás,hasonló mint a Szentmiklósi napokon.

    VálaszTörlés

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!