2016. március 17., csütörtök

Miklós, mint elzárt település?





Az elmúlóban lévő, valljuk be elég enyhe tél iszonyatos pusztítást végzett a közutjainkon. Most mégsem ezzel, hanem inkább ennek hatásával kívánunk foglalkozni.





Történt ugyanis, hogy Kecskemétre kellett mennünk, már csak azért is, mert orvosilag oda tartozunk, így nem mi döntöttünk a kirándulás mellett, hanem „előírták, beutaltak”. Ezzel még semmi baj nem is lenne, megértjük, hogy nincsen közelebb erre megfelelő „egészségműhely”. Azonban az oda vezető út első 10 kilométeres szakasza, az valami elképesztő. Az ember azt gondolná, hogy a Balkánon van, de még ott se 2016-ban, hanem mondjuk az 1970-es években. Iszonyatos.


 


Az útnak nincsen széle, a kátyúk, jelöletlenül (nem mintha az sokat segítene, a figyelemfelhíváson felül), nagy számban, szétszórtan, hevernek. Sok esetben ezek 20-30 centiméter mélységűek, de esetenként még mélyebbek is vannak közöttük.

Tisztában vagyunk vele, hogy a helyi önkormányzat, nincsen szerencsés helyzetben, és tudjuk azt is, hogy nincsen olyan lehetőség, ahol ne szólalna fel az érdekünkben. De! Az ilyen utak megszüntetése érdekében a lehető legmesszebb el kellene, hogy menjenek, mivel itt emberek életéről is szó lehet. Ezek a lyukak nem csupán rosszá teszik az utat, hanem ezek már komoly veszélyt jelenthetnek. Csak bízom benne, hogy nem kell valami tragédiának bekövetkeznie ahhoz, hogy Solton is észre vegyék a helyzetet.

Apropó Solt. Az illetékes vezető hölgy, a lakossági fórumon elmondta, hogy március 15.-e után indulnak az aszfaltkeverő üzemek, így kíváncsian várjuk, hogy mikor kezdődik meg a várva várt felújítási munka. Reményeink szerint március 16-án, de mivel ma 17.-e van, így bízunk benne, hogy majd ma!

Személy szerint két dolog érdekelne. Mikor lesz elfogadható utunk? - ez alap. Azon felül az is érdekel, hogy valaki felmérte-e azt a kárt, amit az okoz, hogy a rossz utakon nincsen kedve ide jönni senkinek? Tehát a forgalomkieséssel mi lesz? Tudja valaki, hogy ez mit okozhat? Hiába a strand, hiába a frissen felújított főtér, hiába a programok, hiába a vendéglátósok vérszegény próbálkozásai... ha nem jön erre senki, nem jön erre turista, mert nem akarja az autóját szétrázatni.
Pedig nem vagyunk ám mi rossz helyen, csak hát rossz az út!

Szerintem manapság aki esetleg az autó orrával erre felé tart, már az sem érkezik meg <ha csak nem itt van dolga>, mert Bankházától, vagy éppen Adacstól azt mondja:


„Arra ne menjünk, hát nézd már meg milyen az út, inkább menjünk amarra!”



Az ügyben egyéb iránt tervezzük, hogy megszólaltatjuk Lesi Árpádot, Kunszentmiklós város polgármesterét, dr. Salacz László, országgyűlési képviselőnket <akit így már megértünk, hogy ezeken az utakon miért nincsen "kedve" idejönni>, valamint a Solt út vezető hölgyét, hogy mire számíthatunk az elkövetkező időkben. Amint tudunk "szivárogtatjuk" az információkat az ügyről!


3 megjegyzés:

  1. Nem csak a Miklósra vezető utak a rosszak, hanem itt is sajnos, ez nem most télen lett ilyen, hanem már évek óta elmondható amit itt fentebb leírtál! Sajnos nem is nagyon várható javulás, a Solt út is csak igérget, meg is mondta hogy nincs pénz, csak foltozgatni tudnak, hiába kérdezgetsz itt bárkit a helyzet változatlan marad!

    VálaszTörlés
  2. Nincs szerencsés helyzetben az önkormányzat? Pffff. A főtér az mi? Orbán Viktor biztos vagyok benn hogy nem Apaj vagy éppen Kecskemét felől közelítette meg a várost? !

    VálaszTörlés
  3. Sok sok felesleges pénzt pazaról el a Soltút lapátos foltozasokra aminek értelmét nem nagyon látni véleményem szerint ... Ezt is meg lehetne kérdezni az illetékes hölgytől ,a Soltútnal hogy a lapáttal letapicskolom aszfaltozásnak mi értelme van szerinte mert nem egy jó technológia !!! Csak pénz kidobás!!!!

    VálaszTörlés

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!