2016. március 29., kedd

Ez sem lesz már…



Szerintem nincs ember a városban, aki ne ismerte volna a központban a bicikliboltot. Abban is Jobbágy urat, aki a picike üzletével, mondhatjuk, hogy a városkép részévé vált.


Jártak hozzá helyből, és a környékről egyaránt. Jött oda mindenki, akinek a biciklivel, vagy a <főként veterán> motorral gondja akadt, és alkatrészre volt szüksége.
Sajnos a bicikliüzlettől elbúcsúzhatunk, ugyanis az imént láttam, hogy eladóvá vált.

Ezek után azon gondolkodtam, hogy milyen jó lenne, ha nem öregedne ki, és zárna be minden barátságos üzlet. Sőt tovább megyek, a városban kialakulna a főként vidékre jellemző apróbb kis üzletek világa. Olyanokra gondolok, mint szatócs, suszter, fazekas, fafaragó, könyvkötő, vagy egyéb más apró kis üzletek sokasága, mely amellett, hogy munkahelyeket teremtene, egyből a városképet is meghatározná. Ezek fontosak, ugyanis ezek mindenhol turista csalogatónak számítanak, de adózás szempontjából sem lenne elhanyagolható a létük. Igaz, ahhoz már náluk kellene vásárolnunk.

Mindenesetre a bicikliboltot sajnálom...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!