2016. március 19., szombat

Az Úr, csak ült és mosolygott!



2016. 03. 19.-én a kunszentmiklósi református templomban került megrendezésre az Omega Oratórium. Mely a Református egyház szervezésében, Kunszentmiklós város partnerségével valósult meg.



Az előzetes hangok, mely szerint „sok az ötezer forint” egy koncertért, szerencsére nem igazolódtak be, és mondhatjuk azt, a templom megtelt. Szentmiklós végre "megmozdult"! Aki pedig kifizette a jegy árát, az könnyen a Müpában (Művészetek Palotája-a szerk.) érezhette magát, ha másért nem a hangzás miatt.

Bevallom, hiszem az Istent, de nem vagyok egy nagy templomba járó, így nem tudom, hogy máskor mennyien szoktak megjelenni. Azonban most, teli volt, „nem is kicsit, nagyon”!

Pintér Gyula református lelkész eddigi munkássága nem ragadott magával, azonban ez, valami egészen elképesztő módon szimpatikus kezdeményezés volt, hiszen így nem csak hozzám, de sok, hozzám hasonlóhoz, fiatalhoz és öreghez egyaránt el tudta juttatni gondolatát, mely szerint a forradalom, lehet belső forradalom is, amit pedig a hittel nyerhetünk meg.

A megnyitó beszéde se hosszú, se rövid, míg tartalma abszolút elfogadható volt. Ez van-, egyben öröm volt érezni, ha valaki mer szakítani a hagyományokkal, és haladni a korral, annak elvárásaival. Pintér úr, ezúton is respect!


Na, de az est fénypontja az Omega, az valami egészen elképesztő volt. Miklóson ilyet én még soha nem hallottam. Az a hangzás, az valami egészen elképesztően jól szólt.
Hiába, na, a profizmus az profizmus. Lehet ezt ragozni, de nem érdemes. Sajnálhatja aki kihagyta!

Sokszor felnéztem, mert a lézer egyre csak figurákat rajzolt a mennyezetre, és egyszer egy ilyen felpillantásom alkalmával kereszteket láttam, melyről rögtön az jutott eszembe, hogy az Úr, látva ezt a sok embert a házában, az Úr asztala fölött a profi zenekart, és érezve azt a szeretetteljes hangulatot, mellyel mindenki kicsit visszarepülhetett az időben, biztosan csak ül és sanda mosollyal az arcán, azt gondolja,

„Na, végre, ezért érdemes volt!”



Még lehetőleg sok ilyet a városunkba! Köszönjük!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!