2016. március 15., kedd

Állítólag: Szentmiklóson a tuti üzlet a kerékpárgumi




Egy nagyon dekoratív olvasónk hívta fel a figyelmünket, hogy a kunszentmiklósi utcák csillognak. Azonban ne gondoljuk, hogy a frissen átadott Fonódó villamosának járófelületéhez hasonló borítást kaptak az utcáink, és azért csillognak, nem, ez nem igaz, nem azért.

Sokkal inkább a „kőműves neocitrán”, „ampulla”, „tüske”, vagy ki tudja még hány nevű, egy „felest” tartalmazó kis üvegcse miatt, ugyanis arról kell beszélnünk, hogy szerencsétlen a tartalmától megfosztottan a járdához vágva végzi.(Épp úgy, mint annak birtokosa, aki elfogyasztotta az iparilag előállított tiszta szeszből és aromából álló nedűt.)




Na, de térjünk vissza cikkünk elejéhez. A nagy üzlethez, a bicikligumihoz.

Történt ugyanis, hogy egy helyi, anonimitást kérő hölgy az elmúlt héten kétszer cserélt külsőt, az egyébként évek óta megbízhatóan működő kerékpárján. Ekkor gondolkodott, hogy vagy a mai gumik nem olyan megbízhatóak, mint a kétezres évek eleje körül vett eredeti, amire bár nincsen gyárilag ráírva <miért is lenne>, mára mégis nyomokban üvegszilánkot tartalmaz (Kár, hogy a „nyomokban” jelző itt többen jelent, mint mondjuk a mogyorós csokiban ahol szemrebbenés nélkül ráírják, hogy: „nyomokban mogyorót tartalmazhat”.) , vagy nem tudja, de valami nem oké.





Összegezzünk! Miért is jó üzlet a bicikligumi?

  • Egy hét két gumi. (ideális esetben fogyasztónként)
  • Egy gumi körülbelül 4500 Ft. Az 9ezer hetente (szintén fogyasztónként)
  • Miklóson, ismerve a Fő utca közlekedési morálját, piaci napokon főként, legalább 500 aktív kerékpárosra tippelhetünk naponta. (biciklisek számában, csak Kína jobb nálunk)
  • Ötszázszor kilencezer, az nem kevesebb, mint 4,5 millió jó magyar Forintocska hetente.
  • Na, most ebből csak a 15 % legyen a tiszta haszon, akkor az 675 ezer Forint, szintén hetente.
  • Még nincs a képletnek vége, ugyanis az évben 52 hét van, de mi vegyük csak ennek a felét, 26 hetet. (hidegben kinek van kedve biciklizni, nem igaz?)
  • Szépen kijön, hogy 17 550 000.- Ft a tiszta hasznunk évente.

Most akkor nem jó üzlet?

Igaz, ehhez elképzelhetetlen mennyiségű „ampullának” kell a földhöz vágva végeznie. (Mint említettem, ebben is jól állunk, sőt vélhetőleg megelőzzük a világot.)



Lassan meg kellene kérni valakit, aki tudja a megoldást, vagy aki érdekelt lehet az ampullák, vagy a bicikligumik árusításában, hogy legyen kedves, és ne a mi pénztárcánk kárára folytassa a tevékenységét. Értem én, hogy szépen csillog az utca, de nekünk jó a régi kopott gumival, a hagyományoson is végig gördülni…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!