2019. szeptember 13., péntek

Képviselő jelöltek 2019: Ruszkovics János

A Szentmiklósi Szivárgó arra a lehetetlen küldetésre vállalkozott, hogy az önkormányzati választáson nyilvántartásba vett jelöltek részére lehetőséget biztosít ahhoz, hogy néhány gondolatban kifejtsék filozófiájukat, bemutatkozva ezzel a város lakói előtt, hogy miért érdemes rájuk szavazniuk. A jelöltek részére ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel, hogy a részrehajlást kiszűrjük. A beérkezett válaszokat a szerkesztési filozófiánknak megfelelően, de érkezési sorrendben közöljük. Íme:

20/4 Ruszkovics János


Pár szóban mutatkozz be:
Ruszkovics Jánosnak hívnak, egész életemben Kunszentmiklóson éltem. Itt jártam ipari iskolába, itt érettségiztem. Műszaki menedzser főiskolát biztonságszervező szakon végeztem. Utána jött a munkavédelem, emelőgép ügyintéző képzés. Jelenleg is munkavédelemmel foglalkozom. Iluskával szeptember 15-én ünnepeljük a házassági évfordulónkat. 35 éve biztos pont az életemben. Két szép gyermekünk van és csodálatos unokánk. Dolgozunk, küzdünk a mindennapokért, mint az emberek többsége.



Miként indulsz (polgármester, képviselő) a választáson és milyen színekben?
Független képviselőként indulok a helyi önkormányzati választáson. Sok kunszentmiklósival együtt nőttünk fel, évtizedek óta ismerjük egymást. Szerintem az emberség tesz valakit alkalmassá a képviselőségre, nem a pártállás. Ha megtisztelnek a bizalmukkal, nem akarok politizálni. A képviselőséget nem hatalomnak tekintem, hanem szolgálatnak.


Mikor döntötted el és mi motivált, hogy megméresd magad az önkormányzati választáson?
Látva, átélve az elmúlt 30 évet, minden emberben megfogalmazódik a gondolat. Lehet ezt jobban csinálni? Lehet az emberekért dolgozni? Emberséggel, az emberekért munkálkodva sokkal élhetőbbé lehet Kunszentmiklóst tenni. Tegyünk érte. Önök egy x- el, én az elkövetkező évek munkájával.



A városvezetés mely része érdekel a leginkább és miért?
Valójában városvezetés minden területe érdekel. Egészségügy, közbiztonság, oktatás, iparfejlesztés, szociális kérdések. Amellett, hogy a város fejlődése a jövőnk és gyermekeink szempontjából égetően fontos kérdés. A mindennapi problémákat is a saját súlyuknak megfelelően kell kezelni. Mindenki számít. Az emberek akkor érzik, hogy a városvezetés értük dolgozik, ha odafigyel a gondjaikra. Ha meghallgatják őket, és tesznek a problémák megoldásáért.



Mi a település három legfőbb problémája és szerinted mi lenne azok megoldása?
Nagyon jó lenne, ha csak három probléma lenne Kunszentmiklóson.
A fejlődő világ egyre nagyobb követelményeket támaszt. Csak az tud lépést tartani, aki folyamatosan tanul. Fejlesztenünk kell az oktatást, figyelve, és követve a munkaerőpiac igényeit.
Nagyon sok ember panaszkodik az orvosi ügyeletre és a gyógyszertári ellátásra. Saját magam is tapasztaltam a probléma súlyát. Ezen mindenképpen változtatni kell.
Javítanunk kell a közbiztonságot. Erősíteni a polgárőrséget, fejleszteni a kamerarendszert.
Kritikán aluli nagyon sok utca burkolata, ezeket fel kell újítani.
A kormány elé kell tárni a kunszentmiklósi nyugdíjasok helyzetét.
Szorosabb kapcsolatot kell kialakítani a vállalkozókkal.
A megépülő vasút hatalmas lehetőség a térségnek. Tegyünk érte, hogy Kunszentmiklós a nyertesek között legyen.
Sorolhatnám oldalakon keresztül a feladatokat. Hiszek benne ha összefogunk, minden célunk megvalósítható.





Miért vagy Te a jó választás?
Végig jártam a "szamárlétrát". Juhászként, gyári munkásként, kétkezi munkásként dolgoztam. Felnőttként diplomáztam, majd következett a munkavédelem. Nem felejtettem el, hogy honnan jöttem. Ma is a munkásokat védem. Hiszem, hogy vissza lehet adni a tisztességes munka becsületét. A munkájukból élő emberek anyagi és erkölcsi megbecsülését. Ehhez új szemlélet kell a város vezetésében is. Fejlődnie kell Kunszentmiklósnak, hogy minden tisztességes ember megtalálja a megélhetését városunkban. Ezért akarok dolgozni.



Kit/kiket választtatnál még meg képviselőnek a jelenlegi jelöltek közül és miért?
A névsort látva - egy kivétellel- mindenkit ismerek, egy olyan csapat választható, mely valóban képviselni fogja az embereket. Olyan képviselőkre van szükség, akiknek nem csak a választáskor jutnak eszükbe, akikhez bizalommal fordulhatnak problémáikkal két választás között is.



Személyes üzeneted a lakosoknak?
A Nép maga választja a sorsát! Akikre most szavaznak, azok fogják a következő években képviselni Önöket. Bízok benne, hogy átgondoltan, megfontoltan, azokat az embereket választják meg, akik leginkább alkalmasak a Város vezetésére. Tiszteljenek meg a bizalmukkal és mindent megteszek azért, hogy új, valódi tartalmat adjak a képviselő szónak. Valósítsunk meg egy emberközpontú, gondoskodó önkormányzatot.

Baráti üdvözlettel.

Ruszkovics János képviselő jelölt.




Hamarosan folytatjuk a többi jelölt bemutatásával...


Ha tetszik ez a cikk, akkor kövessetek minket a közösségi portálon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!