2019. szeptember 13., péntek

Képviselő jelöltek 2019: Asztalos István

A Szentmiklósi Szivárgó arra a lehetetlen küldetésre vállalkozott, hogy az önkormányzati választáson nyilvántartásba vett jelöltek részére lehetőséget biztosít ahhoz, hogy néhány gondolatban kifejtsék filozófiájukat, bemutatkozva ezzel a város lakói előtt, hogy miért érdemes rájuk szavazniuk. A jelöltek részére ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel, hogy a részrehajlást kiszűrjük. A beérkezett válaszokat a szerkesztési filozófiánknak megfelelően, de érkezési sorrendben közöljük. Íme:

20/5 Asztalos István


Pár szóban mutatkozz be:

Asztalos István vagyok. Szakács, majd konyhafőnök, később televíziós műsor szerkesztője, rendezvényszervező, aztán főszerkesztő, szakmai szervezeti vezető, végül ötletgazda lettem, de legjobban abban bízom, hogy bármerre is sodort az élet, EMBER maradtam.
1978-as születésem óta élek Kunszentmiklóson, ahogy a családom tagjai (szüleim/nagyszüleim) is itt élnek/éltek és sokak által elismert, nagy tiszteletnek örvendő emberek, akikre büszkén tekinthetek.


Miként indulsz (polgármester, képviselő) a választáson és milyen színekben?

Független képviselőként indulok, bár élvezem a kormánypártok támogatását.


Mikor döntötted el és mi motivált, hogy megméresd magad az önkormányzati választáson?

Az egész egy ökörsütéssel kezdődött, amikor is érdekességképpen egy új rendezvényt szerettem volna meghonosítani városunkban, ennek során önzetlenül vendégül láttam több, mint félezer embert. Az egész hangulata tényleg olyan lett, mint amit szerettünk volna, mégis egyik képviselő részéről akkor, ott, olyan nagyképűséggel/felsőbbrendűséggel szembesültem, ami kérdést vetett fel bennem, hogy „biztos jól van-e így”? Megfogalmazódott bennem, hogy „miként fogja képviselni az érdekeimet, ha akkor, amikor én adok a városnak így viselkedik”? Ekkor döntöttem el, hogy indulni fogok, aztán jó négy évet ért bennem a dolog, de nem sikerült magam lebeszélni róla. Sőt! 
Ha már így alakult, a képviselőséggel a célom, hogy <jó stratégaként> a munkámmal városunk fejlődését és az itt élők érdekeit szolgáljam. Úgy gondolom, hogy fiatalos lendületemmel, tenni akarásommal, és a kreativitásommal sokak előzetes bizalmát elnyerhetem. Érzek magamban annyi ambíciót, hogy a rám szavazók bizalmát megszolgáljam.


Farkas Sándor Agrárminiszter-helyettes, Zsigó Róbert Élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár és szerény személyem



A városvezetés mely része érdekel a leginkább és miért?

Talán <a most betöltetlen feladat> a városmenedzsment és a brandépítés vonz leginkább. Menedzser beállítottságú emberként <éppen a munkámra hivatkozva> talán minden túlzás nélkül elmondhatom, értek hozzá valamennyit. 
Infrastruktúra, biztonságos, tiszta és nyugodt környezet nélkül nincsen élhető város, amit határozott, innovatív és hosszú távú stratégia nélkül sem lehet megfelelően fejleszteni. Éppen ezért a helyi ügyek fontossága mellett nem elhanyagolható kérdés a gazdaságélénkítés, a város bevételeinek növelése, melynek eléréséhez <megfelelő kommunikációval> a turizmus-, valamint a társasági élet fejlesztésével-, a helyi értékek és a kultúra ápolásával-, a kulturális élet új megközelítésével plusz bevételek generálhatók, így ezt érzem az egyik legfontosabb kérdésnek, melynek területét szívesen felvállalom. Szerencsés helyzetben vagyok, mert az Oldalas magazin főszerkesztőjeként és az ÉtrendMagyar Konyhafőnökök Egyesületének elnökeként végzett munkám által ez irányú tapasztalattal rendelkezem és a felhalmozott kapcsolati tőkémre is támaszkodhatok.


Mi a település három legfőbb problémája és szerinted mi lenne azok megoldása?

Rögtön az elején leszögezném, hogy a település az utóbbi időszakban szerintem egészen jól haladt, ehhez két személy nevét ki is emelném, az egyik Naszvadi György, a másik Lesi Árpád, akik eredményes munkája nélkül biztosan nem járnánk itt. Tudjuk messze még a vége, de végre valami már elindult.
Az utóbbi időben szinte mindent a pénztől teszünk függővé, így direkt olyan válaszokat adok, melyek megoldása nem pénz kérdése.

  1. Ha bárki idetéved és meglátja a felújított főteret, az épületeket, a város miliőjét az egyből beleszeret, de mire megyünk anélkül, ha mindazt nem mutatjuk meg, arról nem kommunikálunk. Csak, hogy példát is mondjak, harmadikak vagyunk az országban a birkafőző fesztiválok között, de azt szinte nem is kommunikáljuk. Így az elsőszámú <pénz nélkül megoldható> probléma, hogy nem vagyunk büszkék arra, amink van, tehát első helyen ez és a kommunikációs stratégiánk újjá gondolására van szükség.
  2. A második helyen nálam a város szűkre szabott társasági- és átgondolatlan kulturális élete van. Úgy gondolom, hogy bármit teszünk, azt tehetjük akár jókedvűen is. Megfelelő-, az emberek kíváncsiságára ható programokkal fel lehet venni a kesztyűt a sokszor emlegetett helyi „érdektelenséggel”. Hiszek abban, ha a társadalmi igényekre reagálunk, akkor az emberek partnerek lesznek benne.
  3. A „lakos- és vállalkozásbarát” bürokrácia, valamint a szolgáltató város kidolgozását is a jövő feladatának érzem. Harmadik megoldandó kérdésnek gondolom még, hogy a város élhetőségét javítva a fiatalok helyben maradását ösztönözni, a számukra történő szolgáltatások számát pedig növelni kell.

A szavazók bizalmát elnyerve minden olyan program megvalósulását segíteni fogom, mely a városunk és az itt élők érdekeit szolgálja. Azon fogok dolgozni, hogy a fiatalok, a gyermekes családok, az idősek és a vállalkozók is jól érezzék magukat a városban.


Miért vagy Te a jó választás?

Bár általában nem szoktam csalódást okozni, de bevallom semmi garancia nincs rá, hogy én vagyok a jó választás, ezért csak attól kérem, hogy szavazzon rám, aki az összevetésben lát bennem némi pluszt. Mindenki arra adja le a szavazatát, akiben lát spirituszt, lát benne erőt és látja, hogy nem csak „egy széket” kíván elfoglalni, hanem valóban tenni akar Kunszentmiklósért.  Ez mindannyiunk közös ügye, hiszen együtt és itt élünk, ezért roppant módon fontos, hogy ne megszokásból, ne ismerősi alapon, hanem jól (!) válaszunk. Ne az számítson, hogy a választás előtt ki és mekkorát köszön, vagy milyen régen ismerjük egymást, hanem, hogy vajon tud-e majd, akar-e majd a városért valamit tenni? Azok kapjanak bizalmat, akik előre láthatóan képesek lehetnek a település érdekében dolgozni.


Kit/kiket választtatnál még meg képviselőnek a jelenlegi jelöltek közül és miért?

Bárkit, aki hozzáad. Annak vagyok a híve, hogy előre tekintsünk és bátran hozzunk döntést. Mindig kell a fiatalítás, kell a megújulás, anélkül nem megy, mert elmegy mellettünk a világ. Ugyanakkor az is biztos, hogy az állandóság is fontos szempont kell, legyen. Mint már fentebb is írtam mindenkitől azt kérem, hogy átgondoltan, teljesítményhez- és/vagy reális elvárásokhoz kötve szavazzon. Ahogy azt is mindenki mérlegelje, a jelöltek közül ki alkalmas politizálásra, ugyanis a városvezetésnek tetszik, nem tetszik, de a városunk érdekében együtt kell majd tudni dolgozni a mindenkori kormányokkal, amihez egyfajta tehetségre van szükség. Ezt is érdemes átgondolni és ez nem politikai színezet-, vagy hovatartozás-, sokkal inkább tény kérdése.


Személyes üzeneted a lakosoknak?

Kérek mindenkit menjen el szavazni, de arra is figyeljen, hogy a szavazólapra csak maximum nyolc nevet húzzon, különben megfosztja magát a választás lehetőségétől, ugyanis a szavazólapja érvénytelenné válik.


2018. 06. 27: Sajtótájékoztató a Kossuth téren. A Magyarország étele szakácsverseny utolsó állomása a szakácsfelvonulás.

Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Miniszterhelyettesének üzenete a kunszentmiklósi választókhoz:







Köszönöm, hogy rám szánták ezt a pár percet.

Asztalos István


Hamarosan folytatjuk a többi jelölt bemutatásával...


Ha tetszik ez a cikk, akkor kövessetek minket a közösségi portálon is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!