2016. szeptember 9., péntek

Intézkedtek a rongyok ügyében! Mutatjuk a választ...



Bizonyára emlékeznek, a múltkori cikkünkre, melyben a Földhivatal melletti ingatlan udvarát mutattuk be, jelezve ezzel a problémát az illetékesek felé.


A cikk hatására Kunszentmiklós város Polgármesterének megbízásából Kelemen Henrietta, Kunszentmiklós város jegyzője, az alábbi közleményt juttatta el hozzánk:
"A Kunszentmiklósi Polgármesteri Hivatalhoz 2016. augusztus 9. napján érkezett lakossági panaszbejelentés alapján a Kunszentmiklós Wesselényi utca 9. szám alatti ingatlan udvarán található rongy ügyében az alábbi intézkedéseket tettük.

A helyszíni szemlét követőn az ügyben megkerestük a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Katasztrófavédelmi Igazgatóságát és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályát, mivel az udvaron lévő nagy mennyiségű rongy önmagában is tűzveszélyes, valamint kellő életteret biztosít a rágcsálók tömeges elszaporodásához.

A fenti ingatlan tulajdonosát felszólítottuk a felgyülemlett hulladék - jogszabályban meghatározottak szerinti – elszállíttatására. Felhívtuk a tulajdonos figyelmét a hulladékbírság kiszabásának eshetőségére.

2016. szeptember 1. napján a tulajdonos telefonon keresztül jelezte hivatalunk felé, hogy az ingatlan területén engedéllyel tartja a nagy mennyiségű - zsákban elhelyezett - ruhát, cipőt, amelyek válogatása részükről folyamatos, a kiválogatott ruhaneműk tárolása a lakóingatlanban történik. A cipők további tárolása az udvaron lesz raklapokon, rendezett formában.

A bejelentés tárgyát képező ruha vásárlásakor az illetékes rendőri szerv ellenőrizte a szállítójárművet, a szállításra vonatkozó engedélyeket és az árut. A tulajdonos az árut számlával bizonyította és ígérete szerint az udvar rendezése két héten belül megtörténik." -eddig a válasz.

Örülünk neki, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült az ügyben eljárni, valamint bízunk benne, hogy még számtalan alkalommal lesz módunk a Szivárgó hatékonyságát a jó cél mellé állítani.


1 megjegyzés:

  1. Kedves Blogger, azt gondolom, hogy a tasskertesi játszótér iszonyatos állapotáról is megérné egy bejegyzést írni, hátha így ez a probléma is eljut az illetékesekhez és Kunszentmiklós összesen 2 db (ami szerintem röhej...) játszóteréből legalább az egyik európai színvonalúvá, de legalábbis használható állapotba kerülhetne.

    VálaszTörlés

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!