2016. augusztus 16., kedd

Hihetetlen Szentmiklósi sikerek



Véreim! Talán kevesen tudjátok, de kisvárosunk, számtalan sportolóval büszkélkedhet, köztük a Nyílegyenes Íjász Club tagjaival, akikkel szemben nincs íjász az országban, aki szívesen indulna. Ez az igazi Miklósi virtus. (még, ha nem is mindannyian Miklósi lakosok)

A Nyílegyenes íjászklub


Éppen az Íjász egyesülettel kapcsolatban elmondható, hogy a közeljövőben több, nagy sporteseményen lesz jelen. Elsősorban aug. 20.-án Mohács mellett, Székelyszabaron kerül megrendezésre a "XXXI. megmérettetés a vándorzászlóért" íjászverseny!

Erre a versenyre 20 fő (ebből 11 fő kunszentmiklósi) jelentkezett a Nyílegyenes Íjász egyesületből. Így nem lennék az ellenfeleik helyében, hiszen nem lehet egyszerű feldolgozni, hogy „jönnek a Miklósiak is!”
De nem lennék az íjászaink helyében sem, mert nem kisebb a tét, minthogy a Nyílegyenes lehet az első olyan egyesület, amely ötödször nyeri el az országot bejáró Vándorzászlót.
Szorítsunk értük, szorítsunk a sikereikért, szorítsunk a Miklósiakért!

Ez a verseny egyben nagyszerű felkészülési lehetőség lehet a Történelmi Íjász Világ Bajnokságra, mely 2016.08.30-09.03. lesz Gyulán. Ezen a világversenyen Kunszentmiklósról 4 fő vesz részt a Nyílegyenes színeiben.

Amennyiben mindez még mindig nem lenne elegendő… Szeptember elején a Nyílegyenes Íjász Club, 5 fővel Magyarországot képviseli a „2016 Qinghai International Traditional Archery Elite Competition” elnevezésű világversenyen Kínában. Kunszentmiklósról 2 fő utazik Kínába.

Azt hiszem nem is lehet jobb példája egy terület hasznos felhasználásra, mint az, hogy az önkormányzat biztosította üres vásártéri területből, sok gyakorlással, és persze az évek alatt felhalmozott tudással, valamint a tradíció ápolásával a világ elitjébe lehet jutni. Az íjászok oda lövik nyilaikat, oda lövik magukat, beírva ezzel városunk nevét a történelemkönyvekbe, mi pedig mást nem tehetünk, szurkolunk értük, szurkolunk földijeinkért!

Hajrá Nyílegyenes! Hajrá Kunszentmiklós!

Ha Te is szurkolsz értük, kérjük oszd meg ezt a cikket, hogy minél többen értesüljenek erről!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!