2016. november 27., vasárnap

Tovább bővül Paks


A NASA űrhajósainak köszönhetően jelent meg a világsajtóban az a fotó, mely a nemzetközi űrállomás teleszkópjaival készült, és melyen egyértelműen felismerhető városunk főtere. Ezt a fényképet a világ összes vezető hírportálja lehozta, ahol több helyen képaláírásként az a szöveg szerepelt, hogy "Las Vegas, Kunszentmiklósra költözött".


A valósághoz hozzá tartozik azonban, hogy a nevadai kaszinóvárosból nem költöztették el a Mirage szállodát, sem a Bellagio-t, már csak azért sem, mert nem találtak ehhez megfelelő méretű, belvízmentes területet, valamint a Nemzeti Park igazgatósága sem járult ahhoz hozzá, mert így a kis apollólepke (Parnassius mnemosyne) és a fényes orsócsiga (Laciniaria plicata) élőhelye is veszélybe kerülne. A határozat szerint azért is az elutasítás mellett kellett dönteniük, mert a költözéssel a szürkegém (Ardea cinerea) és bakcsó (Nycticorax nycticorax) repülési útvonala is veszélybe kerülhetett volna.
Azonban az új amerikai elnök közbenjárására, a nevezett szállodákhoz gyártott díszkivilágítást nem ott, hanem Kunszentmiklóson helyezték hadrendbe, méghozzá a központban lévő Önkormányzat épületét díszítették azzal. A NASA űrhajósai szerint a Marsról is jól látszik annak fénye. A hideg fehér fényű díszvilágítás a megszokottól kissé eltér, így az ember azt gondolná, hogy a nevadai kaszinóvárosban található Mirage-ba tévedt. Szerencsére még mielőtt elkezdenénk a zsetonokat keresni a zsebünkben, az Önkormányzat épülete előtti Betlehem felhívja a figyelmet, hogy nem las Vegasban, hanem a kiskunságban vagyunk.
A világsajtóban megjelent hírről, maga a magyar miniszterelnök is értesült, aki rögtön felkérte a fejlesztési minisztert, hogy az energiaügyi hivatal azonnal kezdje meg a tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Paks III építéséről, hiszen, ha a vidéki kisváros a jövőben is ilyen kivilágítást választ, vagy a jelenlegit bővíti, akkor az atomerőmű bővítés mindenképpen szükséges lesz, hogy hazánk energiaellátása továbbra is biztosított legyen. Valamint ne fordulhasson az elő, hogy minden hazai otthonban, este 6, és kilenc óra között ki kelljen a számítógépeket kapcsolni. A miniszterelnök szerint az energiapolitikában a megújuló energiák szóba sem jöhetnek a fejlesztés során, mivel a Nemzeti park jelentése kitér erre is, és egyértelműen fogalmaz, így a határozat értelmében nem tehetik ki a fent nevezett állatokat, a szélerőmű miatti útvonal módosítási, vagy akár a teljes lakhelyelhagyás következményeinek.

(A történet kitalált, annak szereplő kitalált személyek, azok bárminemű egyezése csakis a véletlen műve lehet! )

1 megjegyzés:

  1. Diszkivilágitás ide vagy oda, lehet, hogy a térségben egy bizonyos hagyomány örzőinek, éjnek idején, a kelleténél intanzivebben csillog a szemük és az űrhajósok ezt a fényhatást tévesztették össze Las Vegas amplitudójával. /Jelzem, ebben az időben igen hideg volt és a versenyzőknek csak töredéke tartózkodott szabadban./

    VálaszTörlés

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!