2016. november 28., hétfő

Leégett egy családi ház nádtetője Kunszentmiklóson

A nem túl régen épült nádtetös ház, a vasúti töltés mellett lévő és egészen a Temához közel fekvő Kinizsi utca végén található.


A kép illusztráció!



Az ott lakók elmondása szerint az évente előírt tűzgátló kezelést a nádtetőn nem alkalmazták. Így tudta azt egy kéményből kipattanó szikra lángra gyújtani.

A tető teljesen leégett. A tűz elfojtásán a dunaújvárosi hivatásos, a helyi önkormányzati és önkéntes, valamint a szalkszentmártoni önkéntes egységek dolgoztak. A tizenhárom lakó közül senki nem sérült meg, azonban a ház lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről gondoskodni kellett.

A fűtés módjáról és a használt fűtőanyagról nincs információnk, azonban érdemes lenne városunkban egy átfogó vizsgálatot indítani, amivel az itt lakók biztonságát, esetleg egészségét lehetne tovább őrizni.



2 megjegyzés:

  1. Egyet értek az utolsó gondolatoddal, igen átfogó vizsgálat kellene! Itt a BÜGÉ-be nagyon sokan ronggyal fűtenek, amit valahogy meg kellene szüntetni! Nagyon egészségtelen, az egészségre ártalmas ez a levegő szennyezés, az ilyen fajta tüzelési mód!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem Kunszentmiklóson egy nádtetős ház sincs amit évente kezelnének, azt gondolom nincs is rá szükség, mert nem tűzveszélyesebb mint pl. egy pala tető. De - a kéménynek megfelelő állapotúnak kell lenni, szikrafogót kell feltenni, és nem utolsó sorban olyan anyagokkal kell tüzelni, amiktől nem keletkezik u.n. saskó , ami vastagon rárakódik a kémény falára és ott izzik. Persze folytathatnám még az elektromos hálózat állapotával, és még sok egyébbel. Igazat adok Ilikének, lassan már nem lehet kimenni estefelé mert olyan szennyezett a levegő a sok rongy és cipő égetéstől, hogy meg lehet fulladni! Sajnos nem csak a szociálisan rászorulók égetnek veszélyes anyagokat!Talán először a fejekben kellene tudatosulni, hogy a ma megspórolt néhány forintért gyermekeink és unokáink fognak súlyos árat fizetni!

    VálaszTörlés

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!