2016. április 23., szombat

Ti küldtétek: Mai téma, ovis beiratkozás



Nem túl régen egy megkeresést kaptunk, egy helyi problémáról, mely szerint gond van az óvodai és bölcsődei helyek számával.





A megkeresés roppant módon szimpatikusan, ugyanakkor érthetően jelzi a problémát, mellyel más ügyben ugyan, de már mi is találkoztunk.
Mindenképpen örülnénk, ha megoldódna  a probléma, így a magunk részéről mindent megteszünk! 

Viszont mivel nincsen rálátásunk, és nem is vagyunk érintettek az ügyben, így mást nem tehetünk, mint felületeinket felajánljuk, és polgármester úr felé jelezzük a megkeresést, valamint amint válaszol arra, akkor természetesen közzétesszük azt is az oldalon. Addig is, íme a megkeresés szövege változtatás nélkül:

"Hali!
Állítólag 330 gyerek van, de csak 270 férőhely városunkban..
Akik augusztus 31-ig betöltik a 3.évüket, azokat felveszik.... Az utána születetteket nem..

Sok szülőt érint érzékenyen a téma, hisz 3. év után ugye vége a gyesnek, menni kéne vissza dolgozni...de az ovi kerek-perec megmondta, hogy el lesznek utasítva az augusztus 31. után született gyerekek...

Talán, ha ilyen sok a gyerek, nem kéne cselekedni, bővíteni???

Én személy szerint megtettem, hogy a lányomat nem irattam bölcsibe, gondoltam nem veszem el dolgozó anyukától a helyet...nekem meg úgyis itt a 7 hónaposom. Hát ezt a jótékonykodásomat is megbántam, mert most a bölcsibe sem, oviba sem veszik fel, mert fullra tele mindkettő. S ne értsétek félre, nem szabadulni akarok a gyerekemtől, de bizony a gyereknek szüksége van egy idő után a gyerektársaságra, közösségre, közösségi életre, szocializálódásra, mert a szellemi fejlődésük az ovis korszakkal rohamos tempóba kapcsol. Most közel 4 éves lesz, mire először közösségbe kerülhet...

Minden gyereket nevelő tudja, hogy ez mit jelent. Ha kimondjuk, ha nem, elmaradást a gyereknek.

Hol a városvezetés, a problémamegoldó képesség? Ha érdekel a téma, járjátok körül, sok felháborodott szülővel találkozhattok majd ennek kapcsán. Szerencsére engem atrocitás nem ért ennek kapcsán, de volt anyuka, akit gúnyosan kinevettek mikor megjelent beíratni az októberben 3. évét betöltő gyerekét.

Sajnálatos, hogy ez egy városban probléma, hogy a problémára nem keresnek megoldást, a stílus ahogyan bánnak-beszélnek a szülőkkel, pedig már a mai korban elfogadhatatlan lenne egy magára igényes városban."


A levelet, a hozzá tartozó bizalmat és megkeresést ezúton is köszönjük, amennyiben tudunk intézkedünk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!