2019. október 5., szombat

Ez mindannyiunk érdeke, így hát jól válasszunk!

Pixabay


Közeledik a választás, amely általában, vagy minden esetben felborzolja a kedélyeket, sokan ilyenkor úgy tesznek, mintha csak nem lenne október 14-e és nem lenne a választás után is élet. Mintha csak nem lennénk utána tovább szomszédok, vagy nem találkoznánk többet az utcán, a postán, a piacon.

Mi konzervatív módon gondolkodunk ezért furcsa számunkra ez a jelenség. Mi nem hiszünk abban, hogy ilyenkor valaki, vagy valami ellen, sokkal inkább valamiért kellene  kampányolni. (A józan ész legalábbis ezt kívánná. Főleg, ha tudjuk, hogy a lakosságot meggyőzve ezekből a személyekből kerül ki a jövő városvezetője, aki a személyes képvisletünket is ellátja majd, amihez bizony általában nagyfokú önkorntrollra is szükség van.)

Az elmúlt napok eseményei hemzsegtek a személyes sértettségből eredő, időzítésüket tekintve egyértelműen lejáratókampánynak is nézhető negatív megnyilvánulásoktól, amikkel kapcsolatban furcsa, így nem is értjük, hogy eddig miért hallgattak róla az információ birtokosai? Bár szerencsére a negatívnak beállított ügyekben érintettség részünkről nem áll fenn, mégis azon elgondolkodtunk, hogy miért most és miért ilyen módon kívánta a problémát orvosloni annak szerzője? Mire ment vele? Hiszen ennek megoldásának nem ez a módja. Ez véleményünk szerint leleplezte a valódi szándékot, ami így vélhetően öngól is lesz.

Szummázva a kampányban megjelenő negatív dolgok miatt <bár eredeti szándékunkkal ellentételesen és fájó módon, de> az alábbi döntést kellett meghozni, és így az alábbi közleményt vagyunk kénytelenek közre adni:

Néhány héttel ezelőtt a Szentmiklósi Szivárgó arra a lehetetlen küldetésre vállalkozott, hogy az önkormányzati választáson nyilvántartásba vett jelöltek részére lehetőséget biztosít ahhoz, hogy néhány gondolatban kifejtsék filozófiájukat, bemutatkozva ezzel a város lakói előtt, hogy miért érdemes rájuk szavazni. A jelöltek részére ugyanazokat a kérdéseket tettük fel, hogy a részrehajlást kiszűrjük. Azt gondoljuk, hogy a választ adók személye is ezt a függetlenségünket igazolta. Mégis, most a választás előtt egy héttel ezt a lehetőséget (kettő választ leszámítva, ami már csak arra vár, hogy feldolgozzuk és feltegyük, ígérjük igyekszünk vele) az eddig választ nem adók részére bezárjuk.
Ennek oka, hogy elejét kívánjuk venni, és/vagy nem szeretnénk a választások előtt pár nappal esetleges jól időzített, személyes taktikákhoz asszisztálni. Úgy érezzük, hogy aki szerette volna a szavazókat a felületeinken megszólítani, az már megtette/megtehette, hiszen a lehetőség a választásba vétel óta mindenki számára nyitott volt.

Örülünk neki, egyben büszkék vagyunk arra, hogy felületeinkkel önzetlenül segíteni tudtuk a pártatlan információáramlást.

Végezetül arra kérjük Önöket, hogy menjenek el szavazni! Ott aztán olyan személyekre adják le a voksaikat, akikben látják az elképzelést, az erőt, vagy az energiát, hogy vezetni, és/vagy tovább építeni lesznek képesek a települést. Fontos ez, hiszen ilyenkor a képviseletünkről döntünk, mi pedig szeretnénk, ha a megválasztott képviselők képesek lennének a várost menedzselni, <akár még a kormányzattal is> együttműködéseket kiépíteni és tőkét idevonzani.

Ez mindannyiunk érdeke, így hát jól válasszunk!


Asztalos István


Íme a polgármester jelöltek:

  1. Lesi Árpád (Fidesz- KDNP)
  2. Bábel Péter (Független jelölt)
  3. Márkus József (Független jelölt)




Íme az Önkormányzati képviselő jelöltek (abc sorrendben):

  1. Alács Sándor  (Fidesz - KDNP)
  2. Asztalos István (független jelölt, Fidesz - KDNP támogatottsággal)
  3. Bábel Péter (Független jelölt)
  4. Bíró Károly (MSZP)
  5. Bődi Szabolcs (Fidesz - KDNP)
  6. Dudás Pálné (Független jelölt)
  7. Dr. Fang Simon (Fidesz - KDNP)
  8. Dr. Gergely Sándorné (Független jelölt)
  9. Dr. Kalló-Peti Ferkő András (Független jelölt)
  10. Kreisch Mihály (Fidesz - KDNP)
  11. Lesi Árpád (Fidesz - KDNP)
  12. Márkus József (Független jelölt)
  13. Rupa Gyula (Független jelölt)
  14. Ruszkovics János (Független jelölt)
  15. Dr. Szilágyi László (Független jelölt)
  16. Szőke Imre (független jelölt, Fidesz - KDNP támogatottsággal)
  17. Tarnóczi Rudolf (Független jelölt)
  18. Vassné Kelemen Ágnes (független jelölt, Fidesz - KDNP támogatottsággal)
  19. Vida István (Független jelölt)
  20. Ifj. Völgyes Attila (független jelölt, Fidesz - KDNP támogatottsággal)

A választáson 8 képviselőjelölti és egy polgármesteri székért megy a küzdelem, amit 6790 szavazójoggal bíró választópolgár fog október 13-án eldönteni.


Íme a települési roma nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek (abc sorrendben):


  1. Farkas Károly (ÉKE)
  2. Farkas Márk (LUNGO DROM)
  3. Gáspár Béla (1959) (FIROSZ)
  4. Gáspár Béla (1994) (FIROSZ)
  5. Horváth Ágnes (NEMZETI ROMA ÖSSZEFOGÁS)
  6. Horváth Gyula (NEMZETI ROMA ÖSSZEFOGÁS)
  7. Horváth Rubina (NEMZETI ROMA ÖSSZEFOGÁS)
  8. Mendi Zsolt (ÉKE)
  9. Rituper Lajos Attila (ÉKE)
  10. Rupa Gyula (1970) (LUNGO DROM)
  11. Rupa Gyula (1991) (LUNGO DROM)
  12. Rupa Rudolf (FIROSZ)
  13. Rupáné Patai Hajnalka (LUNGO DROM)
  14. Sárközi Gyula (FIROSZ)
  15. Sárközi Lajos (LUNGO DROM)


Ha tetszik ez a cikk, akkor kövessetek minket a közösségi portálon is!


A cikkben a Választás.hu oldal adataira hagyatkoztunk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!