2016. december 21., szerda

Biológiai veszély miatt megfigyelt terület

Bizonyára mindenkinek feltűnt, Biólogiai veszélyre figyelmeztető "Megfigyelési körzet" táblát helyeztek ki városunk bevezető útjai mellett.

Fotó: Facebook/Ulmann Ferenc A képet ezúton is köszönjük!



Mikor először megláttuk, már-már kezdtünk örülni, hogy a múlt heti rongyokkal tüzeléssel kapcsolatos cikkünkre reagálva léptek az illetékesek, és elkezdték megméretni a levegő szennyezettségét, hogy tudjuk mennyire káros az a szervezetünkre. Azonban kicsit utánanézve, azt kell gondolnunk, hogy ez nem így van, nem lépett itt senki, már csak azért se, mert ilyen „Megfigyelési körzet" táblát korábban már kihelyeztek több településen, például Szentes határában is – ezeken a felirat biológiai veszélyre figyelmeztet. Ergo nem a légszennyezettségről van szó...

A biológiai veszély Szentes határában nem más, mint a madárinfluenza. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerinti laboratóriumi vizsgálatai eddig 5 településén mutatták ki a madárinfluenzát: Csengelén, Forráskúton, Szentesen, Nagyfán és Pusztaszeren. Ezek a települések messze vannak tőlünk, ki is esnek a 3 kilométeres védőkörzetből, vagy a 10 kilométeres sugarú megfigyelési körzetből, éppen ezért pánikra egyelőre semmi ok.

Amennyiben beigazolódna és nálunk is felütné magát a madárinfluenza, akkor mind a védő-, mind pedig a megfigyelési körzetekből tilos lehet a baromfi, és az állati termékek kiszállítása.

Milyen a véletlen. Éppen ma találkoztunk vele, rögtön meg is kérdeztük Polgármester urat, hogy mit lehet a táblákról megtudnunk? Igazából semmit, hiszen elmondta:
"ő sem tud semmit azokról."

Amennyiben bármiféle információnk lesz az üggyel kapcsolatban, természetesen megosztjuk azt veletek.



Cikkünkben a Délmagyar.hu cikkéből idéztünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!