2019. szeptember 18., szerda

Képviselő jelöltek 2019: Bábel Péter

A Szentmiklósi Szivárgó arra a lehetetlen küldetésre vállalkozott, hogy az önkormányzati választáson nyilvántartásba vett jelöltek részére lehetőséget biztosít ahhoz, hogy néhány gondolatban kifejtsék filozófiájukat, bemutatkozva ezzel a város lakói előtt, hogy miért érdemes rájuk szavazniuk. A jelöltek részére ugyanazokat a kérdéseket tesszük fel, hogy a részrehajlást kiszűrjük. A beérkezett válaszokat a szerkesztési filozófiánknak megfelelően, de érkezési sorrendben közöljük. Íme:

20/6 Bábel Péter


Pár szóban mutatkozz be:

Tasskertesben nőttem fel. Itt élek Kunszentmiklóson feleségemmel és két felnőtt gyermekünkkel. A település lakóinak bizalmából 2002-óta vagyok városunk képviselő-testületének tagja.
Az elmúlt öt évben alpolgármesterként dolgoztam.



Miként indulsz (polgármester, képviselő) a választáson és milyen színekben?
Polgármester- és képviselőjelöltként indulok, függetlenként, kunszentmiklósi színekben.


Mikor döntötted el és mi motivált, hogy megméresd magad az önkormányzati választáson?
Azt, hogy képviselő szeretnék lenni, 18 évvel ezelőtt döntöttem el, idén pedig megfogalmazódott bennem, hogy a város polgármestereként még többet tudnék tenni Kunszentmiklósért.
A városban élek. Itt töltöm a mindennapjaimat. Bárki összefuthat velem az utcán, a boltban, a kávézóban, egy futballmeccsen. Nemcsak a választások előtti időszakban beszélgetek az emberekkel. Meglepetést okozott, hogy mennyi kunszentmiklósi örülne annak, ha a munkámat polgármesterként folytatnám. Ami külön öröm számomra, az a fiataloktól jövő érdeklődés és bíztatás. Ez elég motivációt jelent nekem. 


A városvezetés mely része érdekel a leginkább és miért?
Egyetlen területet sem akarok külön kiemelni, egészében érdekel a városunk élete.


Mi a település három legfőbb problémája és szerinted mi lenne azok megoldása?
Nevezzük inkább feladatoknak, amik előttünk állnak, ezek a feladatok pedig a városunkban élők életminőségének javítása, azaz az oktatás, az egészségügy, az infrastruktúra folyamatos fejlesztése, a személyi és tárgyi feltételek megteremtése.
Az elmúlt pénzügyi ciklusban országosan a közintézmények energetikai felújítása történt meg. 2021-27 között az Európai Unió nagyobb összeget fog fordítani a lakossági szinten elérhető energetikai fejlesztésre. Szeretném, ha a városban minél több háztartás, családi ház, és társasház tudna élni a pályázatok nyújtotta lehetőségekkel. Ez nemcsak a családok anyagi helyzetén javíthatna, hanem környezetvédelmi és egészségmegőrzési szempontból is előnyös lenne.


Miért vagy Te a jó választás?
Véleményem szerint egy jó polgármester, mindig a város lakóinak rendelkezésére áll, amikor szükség van rá, nemcsak hétfőtől péntekig polgármester. Kommunikatív, nyitott, elérhető.
Képviselői munkám 17 éve alatt lojális embereket ismerhettem meg, kapcsolatokat építhettem. Úgy gondolom ezen dolgok egy polgármester munkájához elengedhetetlenek.


Kit/kiket választatnál még meg képviselőnek a jelenlegi jelöltek közül és miért?
Számos olyan jelölt van, aki munkájával már bizonyított akár képviselőként akár a civil életben. Tudom, hogy a kunszentmiklósiak jó döntést fognak hozni.


Személyes üzented a lakosoknak?
Kunszentmiklós a mi városunk. Mi döntünk. Menjenek el szavazni! Ezt most ne a szerencsére bízzuk!




Hamarosan folytatjuk a többi jelölt bemutatásával...


Ha tetszik ez a cikk, akkor kövessetek minket a közösségi portálon is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérjük Önöket, hogy Felhasználói szabályzatot maradéktalanul tartsák be! Továbbá felhívjuk a figyelmét, hogy a Felhasználói szabályzat megsértése kitiltást von maga után!